فهرست مطالب

نقد زبان و ادبیات خارجی - سال هجدهم شماره 27 (پاییز و زمستان 1400)

نشریه نقد زبان و ادبیات خارجی
سال هجدهم شماره 27 (پاییز و زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/12/03
  • تعداد عناوین: 12
|
  • نعمت الله ایرانزاده، حمیدرضا شعیری، نصیراحمد آرین* صفحات 13-36

    پژوهش حاضر، فرایند حرکت استعلایی سوژه بوشی رمان سکه-ای که سلیمان یافت را با رویکرد نشانه- معناشناسی بوشی ایرو تاراستی و شعیری بررسی می کند. از منظر نشانه- معناشناسی بوشی، سوژه؛ کنشگری است که پیوسته در حال عبور و مرور میان دازاین و استعلا است. این حرکت سوژه تا زمانی ادامه دارد که او مجهز به فعل وجهی (مدال) «دانستن» شود و با عبور از دازاین های مختلف، خود را به دازاین استعلایی یا کمال برساند. هدف اصلی پژوهش این است که ببینیم چگونه سوژه هستنده (کنش گر اصلی رمان) مسیر حرکت استعلایی در وضعیت های دازاینی مختلف را طی می کند و چه نیرویی باعث می شود که از یک وضعیت هستندگی به وضعیت هستندگی جدیدی برسد. فرض اصلی پژوهش این است که سوژه هستنده (سلیمان) با دخالت نیروهای متفاوت و افعال وجهی، از وضعیت «هیچ» عبور و در مسیر استعلا قرار می گیرد تا در برابر وضعیت موجود خویش طغیان کند و وارد نخستین دازاین شود. سپس، با گذر از ساحت های حضور مختلف، به استعلا و کمال برسد. این کنش استعلایی در رمان مورد نظر، گفتمان بوشی تولید می کند. گفتمانی که در آن حضور سوژه هستنده از هرچیز دیگر مهم تر است. نتیجه پژوهش نشان می دهد که در این رمان با معناهای امن و تضمین شده، دنیای عاری از هر نوع رابطه حسی- ادراکی و سوژه منجمد مواجه نیستیم، بلکه تولید معنا و فرایند نشانگی متن بازبسته به حضور و حرکت استعلایی سوژه هستنده است. سوژه ای که دست به کنش استعلایی می زند و باعث تکوین سه نوع نشانه (پیشا-دازاین، دازاین و پسا-دازاین) در متن می گردد.

    کلیدواژگان: کنش استعلایی، دازاین، سوژه هستنده، گفتمان بوشی، رهنورد زریاب، رمان معاصر افغانستان
  • وفا کشاورزی، سارا کاترین ایلخانی* صفحات 37-56

    تعریف سوبژکتیویته زن همیشه یک چالش بوده است، از همان دوران مدرن که زیگموند فروید آن را بیان کرد تا جدیدترین تحلیل های منتقدین فمینیست معاصر. مبنای سوبژکتیویته زنان بر اساس فقدان ذاتی که در روانشناسی فروید و بعدا ژاک لاکان ، مطرح می شود، منتقدان فمینیستی مانند لوس ایریگاری و جودیت باتلر را بر آن داشت تا در نظریه های خویش به بازنگری این مفهوم بپردازند. از نظر ایریگاری، زنان دارای سوبژکتیویته منحصر به فرد خود هستند که در تفاوت بدن و زبان آنها با مردان نشان داده می شود. وی ادعا می کند که این تفاوت باید آشکار شود نه اینکه نادیده گرفته یا پنهان شود. جودیت باتلر، معتقد است که تنها از طریق مقاومت و اختیار است که یک سوبژکتیویته حقیقی آشکار می شود. مقاله حاضر یک مطالعه فمینیستی درباره سوبژکتیویته زنان در ادبیات گمانه زن است. ادبیات گمانه زن فمینیستی، هدف اصلی خود را تغییر تصویر ناتوان کننده زنان از خویش بیان می کند و بر آن است تا زنان بر اساس چنین تغییراتی عمل کرده و مطابق با باورهای جدید خویش، جوامعی ایده آل بسازند. اکتاویا ای. باتلر، نویسنده کتاب سپیده دم و تمثیل های بذرپاش و استعدادها، تصویری مقاوم از زنانی ارایه می دهد که از محیط تحت سلطه مردان خود فراتر رفته و کاری را انجام می دهند که نزدیک به تصور ایریگاری و جودیت باتلر از سوبژکتیویته زنان است.

    کلیدواژگان: ادبیات گمانه زن، ذهنیت زنان، عاملیت، مقاومت، ایریگاری، جودیت باتلر، اکتاویا باتلر
  • فاطمه پورجعفری، لیلا برادران جمیلی* صفحات 57-78
    این مقاله بر رابطه ی بین زیبایی شناسی و اخلاق مبتنی است و با محوریت روایت شناسی بلاغی و فلسفه اخلاق، به بررسی اخلاقیات تنیده در شگردهای روایی رمان در باب زیبایی زیدی اسمیت می پردازد. چهارچوب نظری این تحقیق میان رشته ای بر روایت شناسی بلاغی جیمز فیلان و فلسفه اخلاق چارلز تیلور استوار است. فیلان جنبه زیبایی شناسی روایت را در بکارگیری شگردهای روایی می داند که دارای دامنه اخلاقی بوده و در نهایت منجر به داوری های اخلاقی مخاطب می گردند. در بررسی زیبایی شناسی روایی شگردهای اسمیت در استفاده از گفتمان غیرمستقیم آزاد و آوای روایی و کارکرد بلاغی آنها در انتقال ارزش های جهان داستانی نویسنده مورد کنکاش قرار می گیرد. در بحث نظام اخلاقی رمان، چگونگی ترسیم هویت شخصیت های داستان در ارتباط با طرز تلقی آنها از مفهوم زیبایی به مثابه خیری اخلاقی ، و دیدگاه اسمیت در تبیین فضیلت دغدغه مندی برای دیگری بررسی می شود. رمان در باب زیبایی قلمرو واقعیت انسان قرن بیست و یکم است که از یک سو به دنبال بیان هویت اصیل انسانی در بستری متکثر با چالش هایی بنیادین روبروست و از سویی دیگر درصدد کشف تعریفی مناسب برای دیگر دوستی در جامعه چند فرهنگی کنونی می باشد. این مقاله نشان می دهد که چگونه دامنه اخلاقی شگردهای روایی اسمیت، به بازنمایی جهانی می پردازد که در عین تکثر از جهان پاره پاره پسامدرن فاصله گرفته و مخاطب را به ارزیابی های اخلاقی متناسب با واقعیت معاصر فرا می خواند.
    کلیدواژگان: روایت شناسی بلاغی، فلسفه اخلاق، زیبایی شناسی روایی، گفتمان غیرمستقیم آزاد، آوای روایی، هویت، دغدغه مندی برای دیگری
  • دومینیک کارنوا، ترابی*، مرضیه خزائی صفحات 79-100

    دنیای امروز به لطف ابزارهای ارتباط جمعی مانند رسانه، فضای مجازی و مهاجرت تبدیل به جهانی فراملیتی شده است که در آن دالهای فرهنگی و هویتی پیوسته در حال اختلاط و پیوند با یکدیگر هستند. نتیجه این امر ایجاد هویت و فرهنگی هیبرید است که ضامن بقا و رشد ما در جهان امروز میباشد. ادبیات امروز متاثر از همین فضا روایتگر داستان زندگی مردم بی سرزمینی است که در جستجوی زندگی بهتر مهاجرت کرده اند. راز بازگشت اثر دنی لافریر و سرزمین نوچ رمان کیوان ارزاقی به خوبی این فضا، نتایج پذیرش و عدم پذیرش هیبریدیته را به تصویر میکشند. بررسی تطبیقی این دو رمان با تکیه بر نظریه پسااستعماری هومی بابا و نظریه ژاک لکان درباره از خودبیگانگی کمک کرد تا نشان دهیم چگونه مهاجرینی چون پدر دنی و آرش بدلیل عدم توانایی در پذیرش دالهای فرهنگی و قوانین حاکم بر سرزمین میزبان، بخاطر انکار واقعیت یا غم جدایی دچار بیماری و ازخودبیگانگی میشوند، در حالیکه صنم و دنی با پذیرش هیبریدیته، از مهاجرت فرصتی برای دستیابی به موفقیت میسازند. درنتیجه، دنی با تحقق آرزوهایش به نویسنده مشهوری بدل میشود که میتواند از طریق نوشتن نه تنها عضوی از اعضای سرزمین میزبان شود، بلکه به سرزمین مادریش هم بازگردد.

    کلیدواژگان: ازخودبیگانگی، هیبریدیته (چندرگه شدن)، هومی بابا، ژاک لکان، مهاجرت
  • عبدالباقی رضایی تالار پشتی*، بهزاد پورقریب صفحات 101-124

    «آگاهی طبقاتی» گیورگ لوکاچ از فلسفه و سیاست به نقد ادبی راه یافت. گونه های اصیل یا کاذبی در حوزه شناخت مفهوم «آگاهی» وجود دارد که شناخت دقیق آن را دشوار می کند اما ادبیات با ارایه نمونه های عینی و مبتنی بر تجربه زیسته فهم دقیق تری از این مقوله به دست می دهد. در تبیین این موضوع دو داستان برگزیده شد. در این داستان ها می توان نشانه های آگاهی طبقاتی را در وجه استعاری در زندگی شخصیت های اصلی داستان مشاهده کرد. داستان های بررسی شده در این مقاله دو داستان انقلابی اند که در شخصیت های اصلی، ظهور آگاهی طبقاتی با مولفه های بسیاری به وضوح دیده می شود. روش تحقیق صوری، تطبیقی و روش شناسی مفهومی آن دیالکتیکی است. نتایج نشان می دهد «برات» در فتحنامه مغان و «بارتلبی» در «داستانی از وال استریت» علاوه بر این که درگیر فرایند صیرورت آگاهی اند؛ به سوژه های فعال اجتماعی بدل می شوند. قهرمان داستان گلشیری درگیر فرایند ساخته شدن و انهدام همزمان آگاهی است و سوژه داستان ملویل در فرایند شکل گیری آگاهی خاص از منظری جدیدی است. «برات» عرصه ظهور آگاهی را انقلاب سیاسی می داند، این آگاهی در ساحت غیرمولد باقی می ماند و «بارتلبی» این عرصه را زمینه مناسبات تولید سرمایه داری می داند. شباهت این دو در این باور است که آگاهی از فرد به جمع تسری می یابد.

    کلیدواژگان: آگاهی طبقاتی، آگاهی کاذب، ایدئولوژی، فتحنامه مغان، داستانی از وال استریت، سوژه آگاهی
  • نیلوفر امین پور*، جلال سخنور، زهرا بردباری صفحات 125-144
    در مبحث هویت های جنسی و چگونگی ساختار آن تحت سلطه هژمونی فرهنگی، جودیت باتلر از بنام ترین منتقدین پساساختارگرای فمینیست عصر حاضر است. وی در تبیین پدیداری این هویت جنسی زنانه، فرهنگ مردانه دوگانه را دخیل می پندارد و با اعمال مباحثی نظیر آلوده انگاری، سه گانه همگون جنس/جنسیت/تمایل جنسی و واپس زدگی ، در توصیف جایگاه تابع زنانه اقدام می کند. وی همچنین معتقد است در طی روند انجام عمل تکرار و تمرین، این هویت دوگانه قابل قبول و معتبر شکل می گیرد ولی امکان دگرگونی و واکنش معکوس در بستر این امر مکرر وجود دارد. نکته قابل تامل در ارتباط با این پدیده ، نگرش عمیق و دقیق در نمایشنامه های تنسی ویلیامز است که در سالهای دورتراز بیان این نظریه به شیوه ای استادانه و خلاق شخصیتهایی را ترسیم می کنند که همگی بیانگر چگونگی تشکیل هویت جنسی زنانه مطابق و یا متفاوت با نگاه جودیت باتلر هستند. این شخصیت ها نه تنها وامدار ساختار فرهنگی منطبق با نظریه باتلر هستند ، که از لایه های عنوان شده در این فرضیه فراتر رفته و گونه های متنوع تری از تشکیل هویت جنسی زنانه را به معرض نمایش می گذارند. هدف پژوهش حاضر بررسی نمایشنامه های منتخب تنسی ویلیامز در طول دوره شکوفایی این نمایشنامه نویس بزرگ قرن سیستم آمریکا از دیدگاه نظریه ساخت هویت جنسی زنانه جودیت باتلر از طریق واکاوی شخصیتهای مونث دگرجنسگرا و همجنسگرا ودر جهت نمایان ساختن کاستیهای نظریه میباشد.
    کلیدواژگان: تنسی ویلیامز، تطابق جنس، جنسیت، تمایل جنسی، هویت جنسی، استیلای فرهنگ، ساختار هویت جنسی، جودیت باتلر
  • صبا کاظمیان* صفحات 145-162

    مسخ برجسته ترین اثر کافکا (1833 - 1924) و از بحث ‏برانگیزترین داستان های معاصر اروپا در قرن بیستم است. این داستان که پس از انتشار (1915) توجه منتقدان را به خود جلب کرده و از زوایای گوناگون بررسی شده، اتفاقی خیالی را در بستری از واقعیت های اجتماعی، در روزگاری روایت می کند که تحولات سیاسی، اجتماعی اروپا به شکل گیری جامعه‎ ی صنعتی انجامیده است؛ جامعه ای که در کنار مزیت هایش، خواه ناخواه پیامدهای ناخوشایندی نیز به دنبال داشت. این پژوهش درصدد است تا با بررسی اوضاع و احوال اجتماعی و اقتصادی اروپا در اوایل قرن بیستم، بر پایه فرضیه گونتر آندرس (Gunter Andres) نشان دهد که حشره‏ ی عظیم الجثه ‏ی داستان مسخ، استعاره ای است که از یک سو به معنای مصطلح و متعارفش در داستان ظاهر شده و ویژگی های واقعی یک حشره را دارد و از سوی دیگر بنا بر قراین مستخرج از متن، یکی از آسیب های جامعه مدرن و صنعتی شده را بازنمایی می‏کند و استحاله‏ ی انسان به حشره را برابر با وضعیتی انسانی در جامعه بورژوازی قرار می‏ دهد.

    کلیدواژگان: ادبیات آلمانی زبان، مسخ، استعاره، واقعیت اجتماعی، بورژوازی
  • سید سعید فیروز آبادی*، سیما مقتدر صفحات 163-184

    اهمیت واژگان درگفتار و نوشتار به حدی است که درصورت عدم وجود واژگان امکان هر مکالمه، گفتگویی و ارتباط با دیگران غیرممکن می شد. درمقابل هرواژه ای عامل ایجاد و یا حفظ ارتباط نخواهد شد، چه بسا که به کارگیری واژگان نامناسب و اشتباه، حتی قطع ارتباط گفتاری یا نوشتاری به همراه بعضا ایجاد سوء تفاهم را به دنبال دارد. از آنجایی که تاکنون در اکثر تحقیق های صورت گرفته به چگونگی تمرین واژگان پرداخته شده است و با توجه به اهمیت استفاده از واژگان و ترکیبات واژگانی صحیح در انتقال و برقراری ارتباط با مخاطب و درراستای بهبود و ارتقاء سطح آموزشی موسسات آموزش زبان آلمانی، مقاله حاضر خطاهای زبان آموزان ایرانی در مقطع ب از چهارچوب مرجع مشترک اروپا برای زبان ها بررسی می کند. معیار این بررسی پژوهش میدانی صورت گرفته در ابتدای سال 1398در یکی از موسسات آموزش زبان آلمانی است که نشانگر نوع و میزان خطاهای زبان آموزان بزرگسال ایرانی در به کارگیری زبان آلمانی می باشد.

    کلیدواژگان: آموزش زبان آلمانی، واژگان آلمانی، ترکیبات ثابت واژگانی در آلمانی، واژه سازی در آلمانی، تحلیل خطا
  • فاطمه اسمعیلی، نرگس منتخبی بخت ور* صفحات 185-212
    اگرچه جهش اخلاقی در رمان و نقد ادبی در دو دهه ی اخیر از سوی شماری از منتقدین، فیلسوفان و نظریه پردازان تصدیق می شود، اما همچنان ماهیت و کم وکیف آن نامشخص است و نیاز به ارزیابی و تحلیلی ویژه دارد. از این رو، این مقاله بر آن است تا چهارچوب جدیدی از اخلاق را که حاکی از گذر رمان از پسا مدرنیسم به پساپسا مدرنیسم است، ارزیابی نماید. بدین منظور، رمان قهرمانان مرزها (2016) اثر دیو اگرز، نویسنده ی معاصر آمریکایی، بررسی می شود. در این رمان دنیایی به تصویر کشیده می شود که در آن مردم با مشکلات دنیای پسا مدرن مواجه می شوند: دنیایی در بند خودشیفتگی و مصرف گرایی. اما در ادامه ی روایت، گردشی شگرف به سمت اخلاقیات روی می دهد که تا به حال در رمان پسامدرن دیده نشده و نیاز به واکاوی دارد. از آن جا که این گردش اخلاقی غایت محور و تجربی است نویسندگان این مقاله برآن هستند در مطالعه ی حاضر، این رمان را از منظر دیدگاه های اخلاقی جان دیویی، از بنیانگذاران فلسفه ی اخلاق پراگماتیستی، بررسی نمایند. این مقاله نشان می دهد مفاهیم اخلاقی دیویی بر پایه ی «سنجش اخلاقی تجربه-محور»، «تصور»، «شرایط محیطی و اجتماعی» و اصل «بهبود گرایی» استوار است. همچنین، تصوراخلاقی دیویی می تواند پاسخ گوی تنگناهای اجتماعی و فردی در بستر جامعه ی پسامدرن باشد که منجر به تکامل اخلاقی، خود اصلاحی، بازسازی و ظهور امید در شخصیت های رمان می گردد.
    کلیدواژگان: گردش اخلاقی، دیو اگرز، فلسفه پراگماتیسم، تصوراخلاقی، تجربه، شرایط محیطی، بهبودگرایی
  • هادی شاهی قره آغاجی، شهریار منصوری* صفحات 213-238

    این مقاله بنا دارد تا رمان دورهمی از ان انرایت را با نظریه پساحافظه بررسی و تحلیل کند. این تحقیق چنین استدلال می کند که رمان دورهمی به نوعی یک متن پساحافظه ای است که در آن، راوی نه تنها به دنبال ثبت و حفظ زمان گذشته است بلکه همچنین در پی برملا کردن حقیقت یا غیرحقیقت است و این رازگشایی همچنین به نوعی کنارآمدن یا آشتی کردن با گذشته خود و در نهایت پذیرش مقوله مرگ در حکم واقعیتی مطلق است. مقاله برای تحلیل متن، از مفهوم پساحافظه از مارین هرش بهره جسته تا مکانیسم ها و استراتژی هایی را که پساحافظه در نسل های متوالی در یک خانواده به کارمی گیرد آشکار کند، یعنی پساحافظه ارتباطات خانوادگی و فراخانوادگی را در میان نسل های مختلف پرورش می-دهد. بنابراین پساحافظه در سطح خانوادگی در خانواده هگارتی و سه نسل متوالی را به نمایش می گذارد و در سطح فراخانوادگی، پساحافظه می تواند به طور کلی دربرگیرنده جامعه ایرلند در دوره ببر سلتیک و دوره پس از آن باشد که واقعیت ها و غیرواقعیت ها درباره خوش بینی جهش اقتصادی دوره ببر سلتیک، فساد نهفته و رسوایی های جنسی کلیسای کاتولیک و جامعه جنسیت زده را آشکار می کند که شخصیت اصلی داستان برای اینکه بتواند خودش را با آن سازگار کند لاجرم نه تنها به خوردن الکل بلکه به نوشتن روایت پساحافظه رو می آورد تا با گذشته، زمان حال و همچنین آینده نسل-های آتی آشتی کند.

    کلیدواژگان: انرایت، پساحافظه، دورهمی، فراخانوادگی، رازگشایی، حقیقت
  • زهرا نوروزی*، میرزا جهانگیر جعفر حسابی صفحات 239-264

    مقاله پیش رو حاصل پژوهشی در باب رمان ریشه های آسمان (1956) نوشته ی رومن گاری است که با هدف نقد روانشناختی همزمانی استحاله و مدرنیته از دیدگاه کارل گوستاو یونگ انجام شده است. استحاله ی انسان مدرن در پس فراموشی هویت حقیقی خود رخ می دهد. در این مقاله روانشناسی تحلیلی شدت احساسات در مواجهه با مدرنیته ی عصر حاضر و بحران هویت ناشی از آن در جوامع امروز و درک بهتر دلایل عمیق و ناخودآگاه مسخ قهرمان های رومن گاری و پروسه ی ذهنی آنها مد نظر قرار گرفته است. یونگ بر آن است که ناخودآگاه شخصی دربرگیرنده تجارب فراموش شده یا سرکوب شده و آثار به جامانده از محرک های بیرونی و درونی است که هرگز به خودآگاه نرسیده اند. از منظر نقد روانشناسی تحلیلی یونگ، ریشه های آسمان، داستان برخورد خودآگاه کاراکتر اصلی و عناصر فراموش شده ای از ضمیر ناخودآگاه او است، که با استحاله آشکار می شود. در پژوهش پیش رو فرآیندی که به سیر ضمیر خودآگاه و ناخودآگاه شخصیت می پردازد، بررسی می شود، که چگونه قهرمان داستان از این رهگذر، از ورای تمایلات پنهان در ضمیر ناخودآگاه دچار نوعی استحاله می شود. یکی از راهکارهای موثر در جهت برون رفت از بحران ازهم-گسیختگی شخصیت در جوامع مدرن، خودشناسی از طریق خوانش یونگی آثار نویسندگان بزرگی چون رومن گاری، تحلیل و بررسی عمق احساسات قهرمانان آنها و شناخت عواملی است که منجر به این پدیده ی فراگیر شده است. برای رسیدن به نتیجه ای ملموس، نحوه ی شناخت و غلبه بر بحران هویت از منظر یونگ در این رمان مهم مورد بررسی قرار می گیرد.

    کلیدواژگان: 1 استحاله، 2 شدت احساسات، 3 مدرنیته، 4 خوانش یونگی، 5 رومن گاری، 6 ریشه های آسمان
  • بهاره سقازاده*، بهمن نامور مطلق صفحات 265-291

    پژوهش حاضر، با کمک گرفتن از آرای فمنیست های فرانسوی —ژولیا کریستوا و هلن سیکسو— و همچنین موریس بلانشو سعی در واکاوی «زنانگی» و ارتباطش با «مرگ» در نمایشنامه بالکن دارد. این دو مفهوم در تاریخ اندیشه نرینه-منطق-محور غربی همواره به عنوان «دیگری» طرد شده اند. به اعتقاد هلن سیکسو ریشه این طردشدگی در مورد زنان، برمی گرد به زبان که مفاهیم را به دوگانه های متضاد دسته بندی و ارزش گذاری می کند. به اعتقاد پژوهشگر، علت طرد شدن مفهوم مرگ را نیز باید در زبان جست؛ بلانشو در مقاله «ادبیات و حق مرگ» به این خلا اشاره می کند و وظیفه ادبیات را اعطای تجربه مرگ به خواننده، و در نتیجه پر کردن این خلا برمی شمرد. ژان ژنه در نمایشنامه بالکن، با عبور از مرزهای نظم نمادین، واسازی دوقطبی-نگری زبان مردانه، و تکیه بر وجه نشانه ای دلالت پردازی به جای وجه نمادین، به خلق زبانی نو دست می زند که با معیارهای سیکسو و کریستوا می توان آن را «زنانه» نامید. این اثر به کمک ویژگی های مادرانه زبان و روایتش، قادر شده تا تجربه مرگ را به عنوان یکی از عناصر اصلی به درون خود راه دهد، و وظیفه ادبیات در قبال اعطای تجربه مرگ به خواننده—به زعم بلانشو—را به جای آورد.

    کلیدواژگان: ژان ژنه، بالکن، مرگ، دیگری، نوشتار زنانه، امر نمادین
|
  • Nematollah Iranzadeh, HamidReza Shairi, Nasir Ahmad Arian * Pages 13-36

    This study examines the process of transcendental movement of the existential subject in the novel “The coin that Suleiman found” based on the existential semiotics approach Eero Tarasti and Shaieri. In existential semiotics, the subject is an actor who is constantly passing between Dasein and Transcendence. This movement continues until it is equipped with the Modal of "knowing" and reaches transcendental Dasein by passing through different Dasein.The main purpose of this study is to see how the ontic subject follows the path of transcendental movement in different Daseins and what force causes it to be thrown from one Dasein to another Dasein. The subject exists in the "realm of nothingness"; in this area, turbulent movement is formed on the axis of "Negation". A system of risk-taking is formed that forces the subject to take the first step to get out of the initial state to reach perfection.The hypothesis of the research is the state of "nothingness" by the intervention of different forces puts the ontic subject on the path of transcendence and transgression and forces him to rebel against his current state and enter the first Dasein. Then, the subject breaks the barrier of several Daseins and reaches perfection by passing through them. Suleiman as the protagonist of this novel goes through the three stages of existential semiotics operation. In the first negative transcendental movement, he enters the Dasein state from the pre-sign. Then, by going through Act-sign, he reaches the post-sign which is the realm of perfection

    Keywords: Transcendental Action, Dasein, Subject of Transcendental, Existential Discourse, Rahnavard Zaryab, Contemporary Novel of Afghanistan
  • Vafa Keshavarzi, Sarah Catherine Ilkhani * Pages 37-56

    Defining female subjectivity has always been a challenge, from its modern conception by Sigmund Freud to its most recent analysis by contemporary feminist critics. Basing female subjectivity on an inherent lack in the psychology of Freud and later Jacques Lacan, promoted feminist critics like Luce Irigaray and Judith Butler to reinstate the concept in their theories. For Irigaray, females have their own unique subjectivity that is manifested in the difference of their bodies and language from those of males. She contends that this difference should be revealed not bridged or concealed. Judith Butler, believes that it is only through resistance and agency that a true subjectivity is revealed. The present article is a feminist study of women subjectivity in speculative literature. Feminist speculative literature has its primary goal in altering women’s debilitating self-image so that they can act upon such changes and make ideal societies based upon their new self-conceptions. Octavia E. Butler, writer of Dawn and Parable of the Sower and Parable of the Talents, renders a resistant picture of females who go beyond their immediate male dominated environment and perform something that is near to Irigaray and Judith Butler’s conception of female subjectivity.

    Keywords: Speculative literature, female subjectivity, Agency, Resistance, Irigaray, Judith Butler, Octavia Butler
  • Fatemeh Pourjafari, Leila Baradaran Jamili * Pages 57-78
    The present study is based on the interaction between aesthetics and ethics and by focusing on the rhetorical narrative theory and the ethical philosophy it aims to investigate the aesthetic representation of ethics in On Beauty by Zadie Smith. On this account, this study relies primarily on James Phelan's rhetorical approach to narratology and Charles Taylor's philosophy of ethics. According to Phelan, the study of narrative aesthetics deals with the analysis of the narrative techniques, employed by the author and the narrator. Free indirect discourse and narrative voice are two techniques that contribute to the aesthetic dimension of the narrative. Through free indirect discourse, the readers are given a chance to enter inside the characters' unconscious mind which is integrated within the narrative flow, while narrative voice is defined by Phelan as the synthesis of style, tone, and ethics. Furthermore, the ethical world of the story is analyzed concerning the characters' various attitudes towards the concept of beauty, and their tendency towards human connection and altruism as ethical goods. Smith’s characters search for their authentic selfhood within the pluralistic context of the globalized world while practicing concern for others. This article aims at exploring the ethical values embedded in the choice of using certain narrative frameworks in Smith’s novel, and their relation to the contemporary tendency in literature towards rejecting postmodern fragmented narrative world.
    Keywords: Rhetorical Narratology, Ethical Philosophy, Narrative Aesthetics, Free Indirect Discourse, Narrative Voice, identity, Ethics of Human Concern
  • Dominique Carnoy Torabi *, Marzieh Khazaei Pages 79-100

    Thanks to migration and mass media such as television and cyberspace, we live in a transnational and transcultural world where cultural and identity signifiers constantly come into contact and are interwoven. The offshoot is the formation of a new culture and identity no longer rooted in one land and nation; rather they have been redefined and hybridized so that their survival and growth are secured in the contemporary world. Influenced by this transnational world, the literature narrates the life story of deterritorialized people who have migrated in search of a better life. Dany Laferrière’s The Enigma of the Return (2009) and Keivan Arzaghi’s The Gloppy Land (2011) richly illustrate the outcomes of accepting and rejecting this hybridity. Drawing on Homi Baba's postcolonial theory and Jacques Lacan's theory of alienation, we undertake a comparative study of these two novels. The analysis exhibits how migrants such as Dany and Arash's father struggle and experience alienation due to their reluctance to accept the laws governing the host country and its cultural signifiers, in addition to the rejection of the existing reality or grief over separation from their homeland. On the other hand, characters like Dany and Sanam embrace hybridity and consider migration a means for attaining success [in their life]. Thus, Dany realizes his driving ambition to be a famous writer, whereby he not only becomes a member of the host country, but also uses it to fight and return to his native land.

    Keywords: alienation, hybridity, Homi Bhabha, Jacques Lacan, migration
  • Abdolbaghi Rezaei Talarposhti *, Behzad Pourgharib Pages 101-124

    From philosophy and politics to literary criticism, György Lukács paved the ground for the notion of "class consciousness."In the realm of comprehending the idea of "consciousness," there are genuine and false genres, making it impossible to grasp it precisely. However, the literature gives a more accurate knowledge of this category by offering objective instances based on lived experience. To explain this subject, two tales were chosen. In these stories, one may find indications of class consciousness in the lives of the main characters in a metaphorical sense. The stories analyzed in this paper are two revolutionary stories in which the main characters clearly show the emergence of class consciousness with numerous components. The research approach is formal and comparative, with a dialectical conceptual framework. The findings demonstrate that "Barat" in the Moghan Conquest and "Bartleby" in "A Wall Street Story" are not only socially engaged individuals, but also participate in the process of becoming conscious. The protagonist of Golshiri's story is in the process of both generating and destroying consciousness, whereas Melville's topic is in the process of establishing a unique consciousness from a fresh perspective. "Barat" views the birth of awareness as a political revolution, but this consciousness stays in the unproductive realm, which "Bartleby" views as the basis for the relations of capitalist production. The similarity between the two lies in the belief that the consciousness of the individual extends to the collective.

    Keywords: Class Consciousness, False Consciousness, Ideology, Moghan Conquest, Wall Street Story, Subject of Consciousness
  • Niloufar Aminpour *, Jalal Sokhanvar, Zahra Bordbari Pages 125-144
    Judith Butler efforts to highlight the significant role of the cultural heterosexism in the construction of female gender identity and roles by referring to repetitive acts through abjection, continuity among sex, gender, and sexual desire, interpellation, and exclusion of female gender . Tennessee Williams in his masterpieces depicts the method of gender constructedness years before Butler and beyond her theory. This research intends to study the nominated plays by Williams and Butler’s theory of female gender construction to reveal a better understanding of female characters and a more genuine understanding of the manner of cultural heteronormativity in such constructedness. Butler argues that parodic acts terminate in the binaries of man/woman, male/female, and masculine/feminine which reassures the bipolarity of the heterosexist cultures. In the plays, the concept of abjection can be traced, for both heterosexual and homosexual female gender identity and roles. According to Butler, the male gender subject is the only accountable case that are not the constituent part of cultural constituent in defining the inferior female gender identity. The situation of female subjects in these plays demonstrates that female gender individual has a share in the construction of heteronormativity. Some female identities receiving and doing the reiterative cultural acts, take the function of the hegemony of heterosexism and behave other female gender identities as the minor personalities who should be defined as the lower-rate gender identity and roles; besides, the identical female individual represents heteronormativity and restricts herself in the binaries to construct her own gender identity and roles.
    Keywords: Tennessee Williams, Abjection, Continuity Among Sex, Gender, Sexual Desire, Cultural Context, Judith Butler
  • Saba Kazemian * Pages 145-162

    Metamorphosis, the most prominent work of Kafka (1833 – 1924), is one of the most controversial contemporary stories in 20th century Europe. After its publication in 1915, the story was the subject of debate for critics, and it was discussed from many perspectives. It narrates an imaginary event occurring in social realities of the time, and it shows an industrial society as a result of political and social changes in Europe. An industrial society, besides its advantages, willy-nilly brought with it unpleasant consequences. The study, explores the social and economic condition of Europe in the early 20th century and explains Gunter Andres theory, attempts to show that huge insect in the story is a metaphor that on the one hand appeared in the story in its common sense and has all the characteristics of an insect. On the other hand, based on the textual evidence, it represents one of the issues of modern and recently industrialized society. It compares the metamorphosis of a human to an insect to the human condition in bourgeoisie society.

    Keywords: German Language literature, Metamorphosis, Metaphor, Social reality, Bourgeoisie
  • Seyed Saied Firuzabadi *, Sima Moghtader Pages 163-184

    The importance of words in speech and writing is so much so that in the absence of words, it would be impossible to talk, converse or communicate with others. At the same time, not every word will create or maintain a connection. Improper and misleading use of words may even lead to a loss of verbal or written communication with misunderstanding.Since so far most of the researches have been done on how to practice vocabulary, due to the importance of using the right vocabulary and lexical combinations in conveying and communicating with the audience and in order to improve and upgrade the educational level of German language teaching institutions, this article examines the errors of Iranian language learners in grade B from the Common European Framework of Reference for Languages (CEFR).The criterion for this study is a field study conducted at the beginning of 2019 in one of the German educational institutions. This study shows the type and amount of mistakes of Iranian adult language learners in using German language

    Keywords: Methodology, didactics of the German language, Vocabulary in German, Fixes word combinations in German, Vocabulary practice, Word formation in German, Error analysis
  • Fatemeh Esmaeili, Narges Montakhabi Bakhtvar * Pages 185-212
    Although a number of theorists, critics, and philosophers have acknowledged the recent ethical turn in the novel and literary criticism since the last two decades, the quiddity of illustrated morality remains vague and needs further research. Thus, the present article endeavors to evaluate the new moral matrix in Heroes of the Frontier (2016) by Dave Eggers, indicating the end of postmodern era. Indeed, this novel demonstrates a world in which people face plights of postmodernism caused by egoism and consumerism. However, in the rest of the novel, a wondrous ethical turn occurs which has never been detected before and needs to be examined in detail. Since this is a situational, experimental, and posteriori morality, the researchers aim to study the aforementioned novel under the light of John Dewey’s pragmatic ethics based on “moral inquiry”, “experience”, “imagination”, “situation”, and “meliorism”. This research also demonstrates that moral imagination could solve the individual and social problems in postmodern society, which can lead to moral evolution, growth, self-correction, reconstruction and advent of hope.
    Keywords: Ethical Turn, Dave Eggers, Pragmatism, Moral Imagination, experience, Environment, Meliorism
  • Shahriyar Mansouri *, Hadi Shahi Gharehaghaji Pages 213-238

    This part is to investigate Anne Enright's novel The Gathering in the light of postmemory. I argue that The Gathering is a post-mnemonic text in which not only postmemory is used by the narrator to preserve the past but also to reveal the post-mnemonic truth or untruth and this apocalyptic revelation is also a way of coming to terms or reconciling with one's past and finally the acceptance of death as an omnipresent fact. To analyze the text, Marianne Hirsch's concept of postmemory is used to shed light on the mechanism and strategies that postmemory applies in the many different generations in a family and the beyond, that is, to develop familial and affiliative connections among generations. Thus postmemory in the familial level is the Hagarty family and its three generations, and in the affiliative level postmemory can include the Irish society in general in the Celtic Tiger era and the subsequent post-Celtic era which reveals the truths and untruths about the optimism of the Celtic Tiger economic boom and its underlying corruption and sex scandal of the Catholic Church and the very gendered society of which the main character in order to cope with it has recourse to not only drinking alcohol but also to the post-mnemonic narrative to reconcile with the past, the present and the forthcoming future for the next generations.

    Keywords: Enright, postmemory, The Gathering, Revelation, affiliation, Truth
  • Jafar Jahangir Mirzahessabi, Zahra Noroozi * Pages 239-264

    Le présent article est le résultat d'une étude du roman de Romain Gary, Les racines du ciel (1956), qui vise à fournir une critique psychologique de la simultanéité de la Métamorphose et de la Modernité du point de vue de Carl Gustav Jung. La Métamorphose de l'homme moderne s'opère derrière l'oubli de sa véritable identité. Romain Gary essaie d'expliquer les problèmes individuels des gens face à la modernité brutale de la vie quotidienne avec des métaphores et des métamorphoses. En fait, il cherche son identité perdue à travers les lignes de ses œuvres. Il vit dans différents pays avec des noms différents. De son enfance jusqu'à sa mort, il a connu différentes vies, dont l'une a suffi à faire d'un être humain ordinaire un écrivain unique. Dans cet article, l'analyse de l'intensité des sentiments face à la modernité et la crise d'identité qui en résulte dans les sociétés d'aujourd'hui et une meilleure compréhension des raisons profondes et inconscientes de la métamorphose des héros de Romain Gary et de leur processus mental sont envisagées. L'un des moyens efficaces de sortir de la crise de désintégration de la personnalité dans les sociétés modernes est la connaissance de soi à travers la lecture jungienne des œuvres de grands écrivains tels que Romain Gary, l'analyse et l'étude de la profondeur des sentiments de leurs héros et la reconnaissance des facteurs qui ont conduit à ce phénomène omniprésent. Ici reconnaître la crise d'identité du point de vue de Jung est examiné dans ce roman important.

    Keywords: 1 Mé, tamorphose, 2 L', intensité, des sentiments, 3 Modernité, 4 Lecture jungienne, 5 Romain Gary, 6 Les racines du ciel
  • Bahare Saghazade *, Bahman Namvar Motlagh Pages 265-291

    The present study tries to investigate "femininity" and its relation to "death" in The Balcony by Jean Genet, with the help of Julia Kristeva and Maurice Blanchot’s views. These two concepts have always been abjected as "other" in the history of Western phallogocentrique thought. According to Hélène Cixous, the root cause of this abjection of women resides in language, the one which is based on binary oppositions. According to the researcher, the reason of death abjection should also be sought in language; Blanchot mentions this gap in his article "La Littérature et le Droit à la Mort" and considers the task of literature to give the reader the experience of death, and thus to fill this gap. In the play Balcon, Jean Genet, by crossing the boundaries of symbolic order, deconstructing the binary-based language, and relying on the semiotic mode of signification rather than symbolic mode, creates a new language that can be called "feminine" by Cixous and Kristeva’s criteria. With the help of the motherly features of its language and narrative, this work has been able to instill the experience of death as one of its main elements, and has fulfilled the task of literature, according to Blanchot, in granting the experience of death to the reader.

    Keywords: Jean Genet, Death, other, Feminine Writing, Symbolic Order